Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

TÜBİTAK 4007 "Bir Tutam Bilim Bir  Dünya Şenlik" projesinde bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nazan Çalbayram ve öğrencilerimiz görev almıştır.

"Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik" Projesi Başarıyla Tamamlandı.
TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi ortaklığında 3 gün süren “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje başarıyla tamamlandı. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Hüdayi Konteyner Kentte depremzede çocuklarla bir araya gelen proje ekibi, 3 gün boyunca 11 farklı atölye ile miniklerin birbirinden farklı etkinliği deneyimlemesine olanak sağladı.
TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi’nin iş birliğinde yürütülen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje başarıyla tamamlandı. 11-12-13 Haziran 2023 tarihlerinde 11 farklı atölye ile proje ekibi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan çocuklarla buluştu. Birbirinden farklı atölyelerle depremzede çocuklara psikososyal destek sağlanması amaçlandı.
3 gün boyunca 11 atölyenin gerçekleştiği etkinlik kapsamında; Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nazan Çalbayram ekip lideri olarak ve öğrencilerimiz Ceren Mina Bükrük, Enes Semiz, Fatma Bahar Şencan, Kader Eğri, Mahsun Pekpak, Orhancan Ertürk, Yasin Oruç, Zeynep Karayer rehber olarak görev aldı.